14ο παγκύπριο επιμορφωτικό συνέδριο οπτικής και οπτομετρίας

 

 

 

 

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση 3/6/2015 Αμαθούς Λεμεσός

Θέματα: 1. Απολογισμός από τον Πρόεδρο

2. Οικονομική έκθεση

3. Συζήτηση

1. Περίληψη της ομιλίας του Προέδρου Γιώργου Πέτσα.

Το Δ.Σ. του συνδέσμου έχει κάνει 12 συνεδριάσεις. Το Δ.Σ. είχε να λύσει προβλήματα, να δημιουργήσει συναινετικές καταστάσεις μεταξύ συναδέλφων.

Δεν ήταν εύκολη υπόθεση, αλλά με υπομονή και καλή διάθεση τα καταφέραμε στις πλείστες περιπτώσεις.

Μέλημα του ΣΟΚ ήταν και είναι η σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων. Καινούργιοι εισβολείς στο επάγγελμα μας /μάτι μάτι /grand optical / ojo. Καινούργιοι τρόποι γελιοποίησης με τις διάφορες εξευτελιστικές τιμές. Ένας τρόπος υπάρχει για να αποκρούσουμε όλα και αυτός είναι ενότητα. Προς τούτο θα διοργανώσουμε σε κάθε πόλη συνέλευση των μελών μας για να δούμε τα προβλήματα.

Το Δ.Σ. αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του Συνδέσμου μας ως επίσης και το logo. Το νέο όνομα θα είναι ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Ο λόγος είναι διότι μέλη του συνδέσμου μας είναι τόσο οπτικοί όσο και οπτομέτρες.

Οι συνάδελφοι του Συνδέσμου Οπτομετρών Κύπρου χρησιμοποίησαν σαν πρόσχημα αυτό και ξεκίνησαν πόλεμο εναντίον μας. Εμείς παρόλα αυτά κρατάμε χαμηλούς τόνους και δεν μπαίνουμε σε αυτό το παράλογο παιχνίδι, γιατί για να πάει μπροστά το επάγγελμα μας θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας και όχι πόλεμος.

Έχουμε προωθήσει προς το οπτικό συμβούλιο την θέση μας για το ΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, που θα είναι η εκστρατεία που θα αρχίσει η ECOO.

Γυαλιά ηλίου, τρίπτυχο (ήταν κάπως βιαστικό με κάποιες ατέλειες), δώσαμε συνεντεύξεις σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς για τα έτοιμα πρεσβυωπικά και τα γυαλιά ηλίου μαϊμού.

Το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην Ευρώπη είναι το νέο αγκάθι που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βγάλουμε από πάνω μας αν μπορούμε.

Ο Σύνδεσμος μας έχει διοργανώσει δυο σεμινάρια. Επίσης μαζί με το οπτικό συμβούλιο οργανώσαμε την ετήσια γενική συνέλευση της ECOO για πρώτη φορά, με μεγάλη επιτυχία. Οι ξένες αντιπροσωπίες μας συνεχάρησαν και το κυριότερο δήλωσαν την υποστήριξη τους προς τον σύνδεσμο μας για όποια προβλήματα δημιουργούνται στο τόπο μας.

2. Έγκριση οικονομικής έκθεσης

3. Συζήτηση